7 Kad Kredit HSBC Popular 2021

7 Kad Kredit HSBC Popular

7 Kad Kredit HSBC Terbaik & Popular 2021


HSBC menawarkan sebanyak 7 Kad Kredit mereka dan Popular di Malaysia pada ketika ini yang boleh dibandingkan dan dipohon secara online melalui Platform RinggitPlus.

Nota Editor: (Artikel 7 Kad Kredit HSBC Bank Terbaik & Popular ini telah dikemaskini pada 16 Dec 2020 untuk edisi Kad Kredit HSBC Terbaik & Popular Tahun 2021)

HSBC merupakan Bank antarabangsa yang mempunyai Cawangan Di Malaysia dan menawarkan Perbankan Konvensional dan Islamic.

Anda baca artikel ini mungkin kerana anda mencari Kad Kredit HSBC mana yang terbaik dan sesuai buat anda. Sama ada yang mudah lulus ataupun yang sedang dalam promosi dengan tawaran hebat.

Antara Kad Kredit selain HSBC termasuklah daripada CitiBank yang menawarkan tawaran-tawaran menarik.

Tidak kurang juga Kad Kredit daripada Bank Rakyat dan Bank Islam serta RHB yang sama hebatnya dengan Kad Kredit HSBC dengan pelbagai tawaran penjimatan menarik.

Selain itu, Kad Kredit Standard Chatered - Affin Bank dan Aeon juga akan memberi anda manfaat bergantung kepada Jenis Kad Kredit yang anda mohon secara online.

Anda sebenarnya boleh memberikan pendapat anda berkenaan Produk Perbankan dan Pelbagai Produk Digital melalui Platform Value Opinion dan The Panel Station; di mana anda akan dibayar dalam pelbagai bentuk pembayaran seperti baucer dan wang tunai untuk setiap kajian yang anda lakukan setelah anda melengkapkan profil anda menerusi Platform berkenaan secara percuma.

Kad Kredit HSBC ada sesuatu untuk semua orang dengan tawaran penjimatan seperti; Makanan, Diskaun Perjalanan, Shopping dan pelbagai lagi tawaran yang menarik.

Apa Itu Kad Kredit HSBC

Kad Kredit HSBC merupakan suatu perkhidmatan yang tidak melibatkan wang tunai namum melibatkan wang! Kad Kredit digunakan untuk pembelian sesuatu barangan atau perkhidmatan dengan mengunakan (KAD) iaitu sebuah alat secara digital. 

Setiap pembelian yang menggunakan (Kad Kredit HSBC) adalah hutang dan perlu dibayar semula kepada HSBC.Untuk lebih terperinci,anda boleh baca artikel ini yang menerangkan tentang Apa Itu Kad Kredit secara lebih terperinci.

Senarai Kad Kredit HSBC yang ditawarkan secara online:

7.HSBC Premier Travel Credit Cards

Kad Kredit ini membolehkan anda berbelanja barang Backpacker Gears kegemaran anda, ia juga menawarkan pelbagai faedah dan keistimewaan perjalanan melalui Air Miles.

Kelayakan Gaji: RM3,000/Sebulan

Yuran Tahunan: Percuma

Pulangan Tunai: Tiada

Mohon Online : Ringgitplus.com

7 Kad Kredit HSBC Popular 2021
Kad Kredit Premier Travel HSBC -- Mohon Online

6.HSBC Advance Visa Platinum

Kad Kredit ini ekslusif untuk pelanggan HSBC Advance baru dan sedia ada di mana ia menawarkan mata ganjaran dengan setiap ringgit yang dibelanjakan. Kad ini turut menawarkan faedah dari program keistimewaan dan ganjaran HSBC.

Kelayakan Gaji: RM3,000/Sebulan

Yuran Tahunan: Percuma

Pulangan Tunai: Tiada

Mohon Online : Ringgitplus.com

7 Kad Kredit HSBC Popular 2021
Kad Kredit Advance Visa Platinum -- Mohon Online

5.HSBC Amanah Premier World MasterCard

Kad Kredit ini merupakan pilihan untuk pelancong global yang menawarkan ganjaran & keistimewaan ekslusif dengan pembayaran semula semua perbelanjaan luar negara anda dan perlindungan Takaful.

Kelayakan Gaji: RM-/Sebulan

Yuran Tahunan: Percuma

Pulangan Tunai: 1%

Mohon Online : Ringgitplus.com

7 Kad Kredit HSBC Popular 2021
Kad Kredit Amanah World Premier HSBC -- Mohon Online

4.HSBC Premier World MasterCard

Kad Kredit The Great Rewards Point, khususnya untuk pemegang akaun HSBC Premier, Kad Kredit ini merupakan Kad Kredit Premium yang memberikan ganjaran kepada pemiliknya ketika mereka membeli-belah dan melakukan perjalanan. Selain menawarkan 10X Mata Ganjaran!

Kelayakan Gaji: RM-/Sebulan

Yuran Tahunan: Percuma

Pulangan Tunai: Tiada

Mohon Online : Ringgitplus.com

7 Kad Kredit HSBC Popular 2021
Kad Kredit HSBC Premier World Mastercard -- Mohon Online

3.HSBC Visa Signature

Gunakan Kad Kredit ini ke arah faedah dan keistimewaan ekslusif termasuk Mata Ganjaran sebanyak 8X serta diskaun membeli-belah. Kad kredit ini merupakan kunci kepada VIP sekitar anda.

Kelayakan Gaji: RM6,000/Sebulan

Yuran Tahunan: RM600

Pulangan Tunai: Tiada

Mohon Online : Ringgitplus.com

7 Kad Kredit HSBC Popular 2021
Kad Kredit HSBC Visa Signature -- Mohon Online

2.HSBC PLATINUM Credit Card

Kad Kredit ini merupakan rakan baru membeli belah anda, dengan Kad Kredit ini, anda bakal mendapatkan sebanyak 8X Mata Ganjaran untuk setiap pembelian yang anda lakukan serta dapatkan hadiah Makan dan Perjalanan yang Terbaik.

Kelayakan Gaji: RM3,000/Sebulan

Yuran Tahunan: RM240

Pulangan Tunai: Tiada

Mohon Online : Ringgitplus.com

7 Kad Kredit HSBC Popular 2021
Kad Kredit HSBC Platinum -- Mohon Online

1.HSBC Amanah MPower Platinum.

Terkini anda boleh menikmati Penjimatan Tambahan dan Pulangan Tunai sehingga 8% untuk kegunaan Petrol, Bahan Makan serta ewallet dengan program rebat tunai terkini HSBC Amanah.

Kelayakan Gaji: RM3,000/Sebulan

Yuran Tahunan: Percuma

Pulangan Tunai: 8%

Mohon Online : Ringgitplus.com

7 Kad Kredit HSBC Popular 2021
Kad Kredit Amanah MPower Platinum -- Mohon Online


Rujuk Gambar Kad Kredit HSBC Bank Di Bawah:

7 Kad Kredit HSBC Popular

Kelebihan dan Manfaat Kad Kredit HSBC Bank

1. Senang Untuk Dapatkan Rewards Points

HSBC sangat suka kepada mereka yang suka berbelanja dan bermurah hati memberikan Rewards Point kepada mereka sebagai ganjaran.

Sebagai Contoh; dengan Kad Kredit HSBC Visa Platinum, anda dapat menikmati sehingga 8x Rewards Points apabila anda gunakan Kad Kredit anda untuk perbelanjaan  melalui -MasterCard Tap&Go- Visa Paywave dan Samsung Pay.

Selain itu Kad Kredit HSBC ini juga akan memberikan anda Reward Points sebanyak 5x untuk setiap perbelanjaan di luar negara dan barang-barang runcit serta Shopping Online Platform seperti Lazada, Shopee, Zalora, dan pelbagai lagi platform Online Shopping seperti EzBuy dan PgMall serta Qoo10. Rujuk senarai Aplikasi Shopping dan 4 Tempat beli telefon murah.

Dengan semua Rewards Points yang anda perolehi hasil daripada beli-belah anda tadi, anda boleh menebus pelbagai tawaran seperti; Baucer Makan dan Shopping, Alat Eletronik - Peralatan Rumah, Pengecualian Yuran Tahunan Kad Kredit, Gaya Hidup, Travel dan Pelbagai lagi tawaran menarik.

2. Tunai Untuk Keperluan Asas

Tarik je Kad Kredit HSBC MPower anda di mana-mana Petrol Station, Groceries dan Ewallet hari ini dan anda akan mendapat Wang Tunai setiap bulan! 

Ini terjadi apabila perbelanjaan bulanan anda Melebihi RM2000 dan Kad ini akan memberikan anda pulangan tunai sebanyak 8%. Bagi yang berbelanja di bawah RM2000 pulak, anda akan mendapatkan pulangan tunai sebanyak 1%. 

3. Faedah Perjalanan & Perlindungan Insuran.

Sebagai essential kepada Reward Points dan Cashback; Kad Kredit HSBC beri keistemewaan untuk Perjalanan dan Percutian.

Faedah Perjalanan di bawah Kad Kredit HSBC Visa Signature direkakan khas untuk memberikan anda ketenangan semasa anda berada di luar negara.

4. Kredit Flexible

Dikala anda memerlukan bantuan Wang Kecemasan, Kad Kredit HSBC anda amat memain peranan penting.

Untuk penuhi pelbagai keperluan Kewangan anda, Kad Kredit HSBC menawarkan rangkaian kredit dengan suatu kaedah Pembayaran yang Flexible pada kadar yang komprehensif.

5. Pelan Pindah Baki HSBC

Pelan pindah baki HSBC merupakan sebuah program rancangan penyatuan hutang dengan caj yang lebih rendah dan tempoh pembayaran yang flexible.

Anda boleh menguruskan kewangan anda melalui suatu gabungan akaun dipantau; Perkara yang anda harus lakukan ialah memindahkan baki tertunggak dari Kad Kredit lain seperti baki kad kredit Aeon ke Kad Kredit HSBC anda.

Yang menariknya; anda boleh membayar baki gabungan dengan Faedah 0% untuk 6 bulan pertama dengan menjimatkan pembayaran Faedah. 

Please note; Ciri-ciri ini hanya digunakan untuk pemegang Kad Kredit Utama yang baru.

6. Pelan Penukaran Baki HSBC

Dengan jumlah minimum RM500; anda boleh pilih untuk menukarkan transaksi runcit atau baki runcit penuh / separa tertunggak kepada ansuran 36 bulan berpatutan. 

7. Pelan ansuran Tunai

Jika anda memerlukan wang tunai segera dengan kadar secepat mungkin, Pelan Ansuran Tunai HSBC merupakan rancangan tunai anda dengan kadar faedah ekslusif pada kadar 4.88% setahun.

Please note; Pelan ini khas buat Pemegang Kad Kredit yang diluluskan dalam masa kurang daripada 6 bulan.

Anda boleh menukar Kad Kredit anda yang telah tersedia kepada bentuk Cash Wang Tunai segera dengan pilihan pembayaran bulanan anda sehingga maximum 60 bulan.

Keburukan Kad Kredit HSBC

Keburukan Kad Kredit HSBC Bank tercetus apabila anda gagal dan terlepas membuat pembayaran di mana anda bakal dikenakan denda pembayaran lewat!

Selain itu, Baki Kad Kredit tertunggak juga akan akan tarik Caj Kewangan sebanyak 15% sehingga 18% Per-Annum yang dikompaun setiap hari.

Pembayaran lewat Kad Kredit HSBC anda juga turut memberi kesan kepada Rekod CCRIS & CTOS yang bertindak sebagai report card bagi rekod kesihatan kewangan anda di mana ia akan menjejaskan permohonan Kad Kredit anda di masa hadapan!

Kadar Faedah Kad Kredit HSBC

HSBC mengenakan Kadar Faedah Kad Kredit dalam lingkungan 15%-18% setahun! Kadar faedah yang dikenakan biasanya lebih tinggi hanya sekiranya anda mempunyai rekod yang tidak baik dari segi pembayaran secara konsisten Pada setiap bulan.

Pembayaran Minimum Bulanan Kad Kredit HSBC

Pemegang Kad Kredit HSBC diminta membuat pembayaran bulanan minimum sebanyak 5% daripada baki semasa, atau RM50 mana yang lebih tinggi.

Bayaran balik bulanan perlu dibuat pada tarikh yang telah ditetapkan setiap bulan.

Kegagalan membayar balik pada tarikh yang telah ditetapkan boleh dikenakan Caj Pembayaran lewat minimum RM10 atau 1% dari jumlah baki yang tertunggak. 

Kelayakan Permohonan Kad Kredit HSBC

Bagi memohon Kad Kredit HSBC, pemegang Kad Utama haruslah berumur 21 tahun dan Pemegang Kad Tambahan perlu berumur 18 tahun. 

Setiap Kad Kredit HSBC menawarkan kelayakan yang berbeza.

Kelayakan Permohonan Kad Kredit HSBC

Senarai Dokumen yang diperlukan untuk memohon Kad Kredit HSBC.

Senarai Dokumen yang diperlukan untuk memohon Kad Kredit HSBC.

Cara Memohon Kad Kredit HSBC

Permohonan Kad Kredit HSBC boleh dibuat secara online melalui RinggitPlus. Apa yang anda perlu buat hanyalah membandingkan Kad Kredit yang sesuai dengan kelayakan anda.

Cara Memohon Kad Kredit HSBC

Apply HSBC Credit Cards Online : 

Finance
12/11/2020 01:46:00 PTG
1

Ulasan

  1. Citibank mungkin yg terbaik untuk kad kredit

    BalasPadam

Catat Ulasan

Search

Popular Posts

14 Kad Kredit CIMB Bank Popular 2021

14 Kad Kredit CIMB Terbaik CIMB BANK Berhad - Menawa…

Mohon Kredit Kad Senang Lulus 2020

Dalam artikel ini kita akan menampilkan beberapa Bank yang menawarkan Kad Kre…

Senarai 5 Aplikasi Movie, Drama Dan TV Show Terbaik

5 Aplikasi Movie, Drama Dan TV Show Terbaik Masa…

8 Kad Kredit Bank Islam Popular 2021

Senarai Kad Kredit Bank Islam Terbaik 2021 Bank Islam Berhad …

5 Aplikasi Mobile Banking Paling Terbaik

5 Aplikasi Mobile Banking Paling Terbaik Pada zaman sekarang ni keb…

5 Aplikasi Terbaik Untuk Kanak-Kanak

5 Aplikasi Terbaik Untuk Kanak-Kanak "5 Aplikasi …

18 Kad Kredit RHB Bank Popular 2021

18 Kad Kredit RHB Bank Terbaik dan Popular Terdapat…

19 Kad Kredit AmBank Popular 2021 - Banding Dan Mohon Online

19 Kad Kredit AmBank Terbaik & Popular - Banding Dan Mohon Online Nota E…

10 Kad Kredit Affin Bank Popular 2021

10 Kad Kredit Affin Bank Terbaik & Popular Sen…

5 Kad Kredit Bank Rakyat Popular 2021

Senarai Kad Kredit Bank Rakyat Terbaik & Popular Tahun 2021 …

Contacts