6 Sebab Untuk Pakai Stokin Sewaktu Tidur

Setiap orang mempunyai tabiat tidur mereka yang berbeza-beza. Ada yang tidur hanya memakai baju tidur dan Ada pula yang memilih untuk tidur dengan berbaju T-shirt malah ada juga suka tidur dalam  keadaan bogel! adakah anda salah seorang yang tidur dengan berstokin atau seseorang yang menganggapnya tidak betul ataupun tidak selesa dan salah memakai stokin ketika berada di tempat tidur? Apa pun yang anda fikirkan itu terserah kepada diri masing-masing. Kami di dalam artikel lifestyle ini ingin memberitahu anda beberapa sebab dan alasan untuk tidur dengan oleh stokin. Teruskan membaca artikel ini untuk mengetahui mengapa idea berstokin ketika tidur agak baik dan mungkin anda ingin juga melakukannya atau sekurang-kurangnya mencubanya.

#1. Anda Akan Tidur Lebih Pantas

sekiranya anda sukar untuk tidur memakai stokin mungkin adalah penyelesaian yang baik untuk anda. Menjaga kaki tetap berasa panas hangat dengan memakai stokin membuatkan anda tertidur dengan lebih cepat. kajian yang dilakukan pada tahun 2007 membandingkan jumlah masa yang diperlukan orang untuk tidur dengan memakai stokin kaki di dalam dan di luar keputusannya, mereka yang memakai stokin tidur lebih cepat daripada yang lain.

#2. Anda Tidak Akan Berpeluh

kebanyakan orang bangun di tengah malam kerana berasa panas, selain itu ada yang berpeluh sejuk pada waktu pagi. Ternyata anda dapat mencegah perkara di atas hanya dengan memakai stokin di tempat tidur. Memakai stoking juga sangat bermanfaat bagi mereka yang sering mengalami kesejukan kaki di waktu malam. Stokin akan dapat menghangatkan kaki anda, ia juga membantu untuk melebarkan saluran darah anda dan seterusnya membantu darah anda beredar dengan cekap dan mengatur suhu badan anda dengan lebih baik.

#3. Anda Tidak Akan Mendapat Serangan Raynaud

Adakah anda pernah terbangun dengan rasa berdenyut yang pelik di jari kaki atau di kaki anda? Serangan Raynaud berkaitan dengan penyakit Raynaud yang menyebabkan anda kehilangan peredaran pada udara tertentu, penyakit ini seringkali menyerang pada jari dan ibu jari kaki oleh yang demikian dia menyebabkannya membengkak dan berdenyut. tabiat memakai stokin semasa tidur akan memastikan saluran darah anda melebar dan oleh itu peredaran darah anda akan menjadi bertambah baik.

#4. Anda Akan Lebih Puas Di Tempat Tidur

Hal ini dibuktikan apabila terdapat kajian di mana kajian tersebut membandingkan pasangan yang memakai stokin di tempat tidur dengan mereka yang tidak memakainya, hasilnya pasangan yang memakai stokin ketika tidur mencapai kepuasan dalam 75 peratus, manakala mereka yang tidak memakai stokin mencapai kepuasan hanya separuh oleh yang demikian memakai stokin dapat meningkatkan kehidupan cinta hanya dengan tabiat berkenaan.

#5. Anda Akan Mendapat Kaki Yang Lebih Halus

Tumit yang tak nampak tidak cantik itu semua tahu mengenai perkara itu. Selain itu tumit kering juga boleh menyebabkan ketidakselesaan, anda boleh mengatasi masalah ini dengan memakai pelembab di kaki dan seterusnya menyarungkan stokin sebelum tidur. Cubalah anda akan bangun dengan kaki cantik yang jauh lebih halus dan lebih lembut daripada hari sebelumnya.

#6. Kesimpulan

walaupun tidur dengan memakai stokin mempunyai beberapa kelebihan dan membuat anda merasa nyaman hangat dan untuk meningkatkan peredaran darah, termoregulasi dan keadaan kulit anda, ada beberapa perkara yang anda harus perhatikan ketika memilih untuk tidur dengan memakai stokin, Pertama sekali, jangan pakai stokin yang kotor untuk tidur kerana ia akan membuatkan bakteria tumbuh dan membiak seterusnya menyebabkan kesan yang tidak baik kepada kaki anda. Kedua, pastikan stokin anda lembut dan tidak terlalu ketat kerana sekiranya anda memakai stokin yang tepat Anda mungkin akan menjadikan peredaran darah anda bertambah teruk dan seterusnya tidak mendapat mendapat manfaat yang baik apabila memakai stokin semasa tidur.
Lifestyle
10/24/2020 10:19:00 PTG
0

Ulasan

Search

Popular Posts

5 Aplikasi Terbaik Untuk Kanak-Kanak

5 Aplikasi Terbaik Untuk Kanak-Kanak "5 Aplikasi …

8 Kad Kredit Bank Islam Popular 2021

Senarai Kad Kredit Bank Islam Terbaik 2021 Bank Islam Berhad …

Senarai 5 Aplikasi Movie, Drama Dan TV Show Terbaik

5 Aplikasi Movie, Drama Dan TV Show Terbaik Masa…

Mohon Kredit Kad Senang Lulus 2020

Dalam artikel ini kita akan menampilkan beberapa Bank yang menawarkan Kad Kre…

How to make money with Boost App

Before we're into this article, We've write about " The financ…

14 Kad Kredit CIMB Bank Popular 2021

14 Kad Kredit CIMB Terbaik CIMB BANK Berhad - Menawa…

5 Aplikasi Mobile Banking Paling Terbaik

5 Aplikasi Mobile Banking Paling Terbaik Pada zaman sekarang ni keb…

7 Kad Kredit HSBC Popular 2021

7 Kad Kredit HSBC Terbaik & Popular 2021 HSBC m…

18 Kad Kredit RHB Bank Popular 2021

18 Kad Kredit RHB Bank Terbaik dan Popular Terdapat…

Sim Kad Percuma Yodoo Dah Sampai Tapi Apa Itu Yodoo

Sim Kad Percuma Yodoo Terima Kasih kepada " Yoodo…

Contacts